Bokomtale: Mitt år med Gud – et eksperiment
Bokanmeldelse av boka "Mitt år med Gud - et eksperiment" av Svend Brinkman. Bokanmeldelsen er skrevet av Asle Røhne Rossavik, sykehjemsprest i Oslo.
Bokanmeldelse av boka "Mitt år med Gud - et eksperiment" av Svend Brinkman. Bokanmeldelsen er skrevet av Asle Røhne Rossavik, sykehjemsprest i Oslo.
Ragnhild Grøndal har mottatt studentstipend fra Presteforeningen og har deltatt i en fire ukers misjonal praksis i den lutherske kirken på Madagaskar.
Etter lesingen sitter jeg igjen med en dyp fascinasjon og undring over kraften og nyskapningen i denne bevegelsen. Det er bare å gratulere med Brageprisen. Den var vel fortjent.
Det mest interessante i boka er når Stålsett redegjør oversiktlig og godt om prinsippene for det livssynsåpne samfunn og senere bruker prinsippene til å diskutere konkrete eksempler på kontroverser og dilemmaer knyttet til tro og livssyn i samfunnet.
Recon Trans ser fremfor alt på ulike aspekter av begrepet forsoning, som det kommer frem hos, og behandles i, kommisjonenes arbeid. Et viktig aspekt er hvordan forsoning kan komme til uttrykk politisk og praktisk i sivilsamfunnet, etter at sannhetskommisjonen har avsluttet sitt arbeid.
Presteforeningen støtter hovedlinjene i forslaget, på de premissene som det er redegjort for i høringsnotatet. Presteforeningen legger vekt på at straffebudet ikke er ment å ramme samtaler med en person om vanskeligheter med seksuell orientering eller kjønnsidentitet.
Hodnes bok er forvitneleg og relevant lesnad, ikkje minst for oss prestar. Fram mot markeringar og ordskifte knytt opp mot det store Nasjonaljubileet 2030 gir Hodnes kyndige og grundige kulturhistoriske bakgrunnsteppe god ballast for refleksjon kring olavsarven både i kyrkja og samfunnet elles.
Boka identifiserer tre gjennomgående trekk ved populister: (1) de setter folket opp mot «eliten» og «de andre»; (2) de mener å representere det egentlige «folket»; (3) de vil verne om den nasjonale og kulturelle identiteten. Med kristendom forstås idéinnhold og lære, men også trosutøvelsen.
Det er utviklet en rekke ressurser med tanke på Den norske kirkes og andre tros- og livssynssamfunns møte med flyktninger fra Ukraina. Framover blir det også flere webinarer. Her finner du lenker til stoff som kan brukes inn i arbeidet, fra flere aktører.
Presteforeningen avgav 6. oktober høringsinnspill til Helsedirektoratets høring: "Pakkeforløp hjem for kreftpasienter". Slik Presteforeningen forstår er hensikten med «Pakkeforløp hjem for
Tro, livssyn og flerkulturell kommunikasjon er tema for en fagdag på Haukeland universitetssjukehus i Bergen 18. november. Det vil være mulig med både fysisk og digital deltakelse på
Spørsmålet om forbud mot konverteringsterapi er et følsomt og komplekst spørsmål. Det reiser kompliserte juridiske og menneskerettslige spørsmål, men angår først og fremst personer som utsettes for en form for påvirkning av grunnleggende sider ved sin identitet, noe som kan ha stor skadevirkning.
Konferansen finner sted i Oslo, Sandnes og Tromsø 28.-29. oktober 2021. For første gang vil Diakonikonferansen arrangeres i tre byer: Deler av programmet skjer på de ulike lokasjonene, mens andre innslag streames direkte fra Oslo. Konferansen fordrer fysisk oppmøte.
Her finner du oversikt over videreutdanningskurs som lyses ut høsten 2021, med oppstart våren 2022. Husk søknadsfristen 15. september for søknad til arbeidsgiver om studiestøtte og permisjon.
Våren 2021 kan du følge en rekke på fem webinarer med dåpen i fokus. "Baptism in times of change" er et samarbeidsprosjekt blant de lutherske folkekirkene i Norden. Harald Hegstad fra Norge er