Presteleiligheten i London – avvikles inntil videre

Vi beklager å måtte melde at loftshybelen i Sjømannskirken i London vil ikke lenger er tilgjengelig for utleie. Dette betyr at en av våre medlemsfordeler ikke kan videreføres i den formen den de siste 20 årene har hatt. Vi vil sammen med Sjømannskirken utforske andre muligheter.

Hybelen på loftet i Sjømannskirken i London har vært leid ut i mange år til korttidsopphold. Det har også over flere år vært en avtale mellom Sjømannskirken i London og Presteforeningen om reduksjon i pris for PF-medlemmer som ønsket å benytte den. Dette har gitt den kallenavnet «PF-hybelen», selv om den naturligvis er kirkens hybel. Det har vært en fin tradisjon og et godt samarbeid mellom Sjømannskirken i London og Presteforeningen.

Under pandemien og siden har hybelen imidlertid ikke vært tilgjengelig for utleie. Daglig leder ved Sjømannskirken i London forteller at det vil den heller ikke være i fremtiden.

Byggeprosjektet ved Sjømannskirken i London, som har vært lenge planlagt, og som avsluttes sommeren/høsten 2024, innebærer at den fremtidige virksomheten i hele Sjømannskirke-anlegget vil bli gjennomgått i sin helhet. Utbyggingen innebærer også overnattingsmuligheter, ikke for privatpersoner, men for ulike grupper og lag på besøk.

Det er likevel et ønske om at det også i fremtiden skal gis et tilbud noe liknende det som ble gitt gjennom PF-hybelen. Form og fasong på et slikt mulig tilbud, og i hvilken grad det også vil være et samarbeid mellom Sjømannskirken i London og Presteforeningen, vil bli avklart i løpet av 2025. Dette betyr fra nå av at det ikke er et overnattingstilbud ved Sjømannskirken, lik «PF-hybelen» i sin tid var. Dette gjelder frem til ny informasjon blir gitt på hjemmesidene til Sjømannskirken i London og Presteforeningen.

Mulige alternativ for overnatting i London:

KFUK-hjemmet

KFUK-hjemmet ligger ved Holland Park, og er et hyggelig sted å bo hvis man ønsker noe «hjemlig» og «norsk» mens man er i London.

http://www.kfukhjemmet.org.uk  
For ordens skyld: PFs medlemmer har ikke spesielle vilkår på KFUK-hjemmet.

Lancaster Hall Hotel

Dette eies av tysk KFUM og blir brukt av mange kirkelige instanser. Hotellet ligger i Bayswater, like ved Paddington stasjon og nær Kensington Gardens.

Kategorier

Medlemsfordeler

Emneknagger

Medlemskap