Ingeborg Erikstein Krager, byprest i Sandnes

Ingeborg Erikstein Krager, byprest i Sandnes

Månedens medlem september

Presteforeningens medlemsmasse er mangfoldig!

Den spenner over alle slags prestestillinger, landet på langs og verden på tvers. Våre medlemmer er menighetsprester og spesialprester, organisasjonsansatte og saksbehandlere, proster og mellomledere, biskoper og direktører, studenter og pensjonister. De jobber hos over 150 arbeidsgivere, i fem forskjellige tariffområder, studerer på seks teologiske studiesteder og pensjonister finnes over hele landet!

I serien «Månedens medlem» vil vi vise fram noe av dette mangfoldet. Gjennom året får du et raskt møte med 12 av våre medlemmer.

Kjappe fakta om Ingeborg Erikstein Krager, månedens medlem i september

Stilling: Byprest
Alder: 52 år
Arbeidssted: Sandnes
Fakta om jobben eller arbeidsstedet ditt:
Arbeidet ble startet som et prosjekt for snart 17 år siden, under navnet «Nærvær» av prest Rune Skøyen. Nå er vi tre prester som jobber i det etablerte rusmiljøet i Sandnes. Vi er oppsøkende og gatenære og ønsker å kunne være fleksible og tilgjengelige for ulike oppdrag.
Vi er ansatt av fellesrådet og er selv økonomisk ansvarlige for å dekke inn to av tre stillinger. Dette krever et skikkelig dugnadsarbeid som menighetene, det lokale næringsliv og kommunen er med på. Kirka er en viktig brikke innenfor rusomsorgen i byen.

7 spørsmål

Hva jobber du med akkurat nå?

Jeg har et særlig fokus på kvinner i rusmiljøet og er stadig oppsøkende og på besøk hjemme hos noen av dem. Særlig gjør det godt å se at endring er mulig, til det bedre, når bolig og trygghet kommer på plass. Samtidig er jeg blitt frikjøpt 10% av bispedømmet for å være veileder i samtalesenteret «Stallen». Det er et senter som skal ta i mot og gi veiledning til kirkelige ansatte i bispedømmet. Gleder meg til å starte opp og til å samarbeide med to erfarne veiledere/sjelesørgere som allerede er der.

Hva inspirerer deg i jobben?

Å noen ganger vende blikket tilbake og minne meg selv på at i løpet av de 13 årene jeg har vært byprest har jeg fått være med på å dele drømmer og håp med mennesker og erfare at noen ganger så har drømmene blitt virkelighet.

Nevn en bok eller teolog som har vært viktig for deg:

Vis meg ditt ansikt, av Notto Thelle. Den åpnet opp og satte ord på en teologi jeg kan kjenne meg igjen i.

Hva er din favorittsalme?

Da må jeg nevne to; Med Jesu vil eg fara, som kanskje er den første salmen jeg husker fra barndommen, og for nyere tid; Så kom du da til sist, av Ylva Eggehorn.

Hvordan kobler du best av?

Ja, det er vel både og. Både en ettermiddagslur på sofaen med et godt teppe og en treningsøkt med jazzercise eller jogging.

Dersom du skulle hatt en annen prestejobb eller jobb i kirken – hva skulle det vært?

Sykehusprest på palliativ avdeling. Ellers så drømmer jeg om et år som utdanningsprest på Modum, men da måtte jeg ha vært menighetsprest for å kunne søke.

Hva er det høyeste punkt i verden du har vært på?

Det må være en topp i de franske alpene på ca 3200 meter. Sommet des 3 vallees

Relaterte artikler

Månedens medlem august

Presteforeningens medlemsmasse er mangfoldig! Den spenner over alle slags prestestillinger, landet på langs og verden på tvers. Våre medlemmer er menighetsprester og spesialprester,

More-button

Kategorier

Aktuelt