Eli Irene Fjose, seniorrådgiver personal, Tunsberg bispedømme

Eli Irene Fjose, seniorrådgiver personal, Tunsberg bispedømme

Månedens medlem august

Presteforeningens medlemsmasse er mangfoldig!

Den spenner over alle slags prestestillinger, landet på langs og verden på tvers. Våre medlemmer er menighetsprester og spesialprester, organisasjonsansatte og saksbehandlere, proster og mellomledere, biskoper og direktører, studenter og pensjonister. De jobber hos over 150 arbeidsgivere, i fem forskjellige tariffområder, studerer på seks teologiske studiesteder og pensjonister finnes over hele landet!

I serien «Månedens medlem» vil vi vise fram noe av dette mangfoldet. Gjennom året får du et raskt møte med 12 av våre medlemmer.

Kjappe fakta om Eli Irene Fjose, månedens medlem i august

Stilling: Seniorrådgiver, personal
Alder: 56 år
Arbeidssted: Tunsberg bispedømme
Fakta om jobben eller arbeidsstedet ditt: Jeg har ansvar for mye av personalarbeidet i Tunsberg.

7 spørsmål

Hva jobber du med akkurat nå?
Jeg jobber med utlysning av flere prestestillinger, det blir spennende å se om vi får søkere. Personalarbeid er teamarbeid og jeg forsøker å bidra til at medarbeiderne her på kontoret, prostene og de tillitsvalgte kan jobbe tett sammen.

Hva inspirerer deg i jobben?
Denne uken har 4 kommende prester vært på ordinasjonssamtale hos biskopen. Jeg blir veldig glad når jeg møter dem, og vet at jeg har bidratt til å legge til rette en tjeneste for dem i kirken.
Å få være med på Veien til vigslet tjeneste VTVT er også noe jeg synes er veldig fint. Det er inspirerende å møte studentene og høre om deres vei frem til prestetjeneste.

Nevn en bok eller teolog som har vært viktig for deg:
I studietiden leste jeg noen av bøkene til frigjørings- og feministteologen Letty Russel. Det var utfordrende for meg med min bakgrunn fra Indremisjonen og skolelaget. Å studere teologi på Menighetsfakultetet var en døråpner for meg og noe jeg er veldig takknemlig for.

Hva er din favorittsalme?
Salmen «Fordi han kom og var som morgenrøden» 479 berørte meg veldig sterkt da jeg gikk igjennom en vanskelig periode i livet mitt. Jeg er så glad for at salmeboken er gitt ut med noter og besifring. Nesten hver dag spiller jeg en salme på piano for meg selv.

Hvordan kobler du best av?
Vi har akkurat installert nytt bad hjemme med et deilig badekar, det er herlig.

Dersom du skulle hatt en annen prestejobb eller jobb i kirken – hva skulle det vært?
Jeg synes det hadde vært veldig spennende å få jobbe noen år i Sjømannskirken og få oppleve litt mere av verden.

Hva er det høyeste punkt i verden du har vært på?
Jeg har ikke vært på så mange høye topper, men jeg har seilt tur/retur over Atlanterhavet. Det var en stor og utfordrende opplevelse.

Kategorier

Aktuelt