Bjørnar Johnsen Øybekk

Bjørnar Johnsen Øybekk

Månedens medlem november

Presteforeningens medlemsmasse er mangfoldig!

Den spenner over alle slags prestestillinger, landet på langs og verden på tvers. Våre medlemmer er menighetsprester og spesialprester, organisasjonsansatte og saksbehandlere, proster og mellomledere, biskoper og direktører, studenter og pensjonister. De jobber hos over 150 arbeidsgivere, i fem forskjellige tariffområder, studerer på seks teologiske studiesteder og pensjonister finnes over hele landet!

I serien «Månedens medlem» vil vi vise fram noe av dette mangfoldet. Gjennom året får du et raskt møte med 12 av våre medlemmer.

Kjappe fakta om Bjørnar Johnsen Øybekk, månedens medlem i november

Stilling: Sokneprest
Alder: 45
Arbeidssted: Holum i Mandal prosti, fra nyttår Lister og Mandal prosti.
To fakta om jobben eller arbeidsstedet ditt:
Holum er ei koselig bygd utenfor Mandal, og vi har akkurat flyttet inn i nye flotte lokaler, «kirkesenteret», som menigheten i Mandal har bygd.

7 spørsmål

Hva jobber du med akkurat nå?
Jeg forbereder en stabstur vi skal ha til helgen, driver litt etterarbeid etter menighetsrådsmøtet i Holum, forbereder to gudstjenester og en gravferd.

Hva inspirerer deg i jobben?
Ivrige kolleger og meningsfulle oppgaver.

Nevn en bok eller teolog som har vært viktig for deg:
«I tidens fylde» av Karl Olav Sandnes. Denne boka leste jeg i studietiden og inspirerte meg til å lese og forstå bibeltekstene i NT på nye måter.

Hva er din favorittsalme?
Det kan være så mange, men skal jeg plukke en må det bli «En tåre renner fra ikonet» av Bjørn Eidsvåg

Hvordan kobler du best av?
Det må være å ta på turskoene og komme meg ut, gjerne til et nedlagt tysk kystfort eller to. Det er fint med litt sære interesser.

Dersom du skulle hatt en annen prestejobb eller jobb i kirken – hva skulle det vært?
Da måtte det være trosopplærer eller diakon.

Hva er det høyeste punkt i verden du har vært på?
Det vet jeg ikke, men en topp jeg har trivdes godt på, er fjellkjeden «De syv søstre» på Helgeland og Alstahaug, hvor jeg har jobbet som prest.

Relaterte artikler

Månedens medlem oktober

Presteforeningens medlemsmasse er mangfoldig! Den spenner over alle slags prestestillinger, landet på langs og verden på tvers. Våre medlemmer er menighetsprester og spesialprester,

More-button

Kategorier

Aktuelt