Månedens medlem april

Presteforeningens medlemsmasse er mangfoldig!

Den spenner over alle slags prestestillinger, landet på langs og verden på tvers. Våre medlemmer er menighetsprester og spesialprester, organisasjonsansatte og saksbehandlere, proster og mellomledere, biskoper og direktører, studenter og pensjonister. De jobber hos over 150 arbeidsgivere, i fem forskjellige tariffområder, studerer på seks teologiske studiesteder og pensjonister finnes over hele landet!

I serien «Månedens medlem» vil vi vise fram noe av dette mangfoldet. Gjennom året får du et raskt møte med 12 av våre medlemmer.

Kjappe fakta om Katrine Bråtane, månedens medlem i april

Stilling: Sykehusprest
Alder: 39 år
Arbeidssted: Sunnaas sykehus
To fakta om jobben eller arbeidsstedet ditt: Norges største rehabiliteringssykehus og den fineste utsikten fra kontorvinduet mitt.

7 spørsmål

Hva jobber du med akkurat nå?
Jeg er akkurat ferdig med referatskriving etter et klinisk etikkmøte. Veldig interessant med etikk!

Hva inspirerer deg i jobben?
Alltid mange spennende pasienter å samtale med og hyggelige kolleger.

Nevn en bok eller teolog som har vært viktig for deg:
Henri J.M Nouwen med «Den bortkomne sønn vender hjem». Har lest boka flere ganger og hver gang fasineres jeg av hvordan Nouwen bruker Rembrandts maleri og lignelsen om Den fortapte sønns hjemkomst. Utfordrende bok om forsoning og det å komme hjem.

Hva er din favorittsalme?
Det må nok bli: Han er oppstanden. Den minner meg om min bestefar og påsken.

Hva er din beste avkopling?
En dag med mannen min og Pokemon GO 🙂

Hvis du skulle hatt en annen prestejobb eller jobb i kirken – hva skulle det vært?
Hvis jeg skulle hatt en annen jobb, så tror jeg at jeg hadde ønsket å jobbe mer med psykiatri eller en stilling hvor jeg kunne hatt mer fokus på familiearbeid i krise. Trives veldig godt her jeg er nå, så det blir ikke jobb-bytte med det første.

Hva er det høyeste punkt i verden du har vært på?
-Jeg har aldri vært på Galdhøpiggen, så jeg tror det høyeste jeg har vært er høyt oppe i fjellene i Rocky Mountains-fjellkjeden i Colorado.

Kategorier

Aktuelt