Skjermdump av e-post og vl.no som viser tidspunkt for KAs oversendelse av tilbud. Bildet av e-post er redigert ved at øvrige forbunds e-postadresser er fjernet av personvernhensyn.

Ærlig talt, KA

Hva vil det egentlig si å få noe oversendt i forkant?

Om kvelden tirsdag 29.12. la Vårt Land ut en sak på sine nettsider der KA lanserte et forslag til løsning på streiken i kirken. Vår opprinnelige respons på dette var at det oppleves krevende at arbeidsgiver forsøker å forhandle gjennom media, og at vi ønsker at de videre forhandlingene skal finne sted hos Riksmekleren.

I etterkant har KA ved flere anledninger sagt at fagforeningene fikk forslaget oversendt i forkant.

«Riktignok kort tid i forkant, men i forkant», for å sitere avdelingsdirektør i KA Ingrid Tenfjord i Vårt Land 4.1. Liknende ble også sagt av administrerende direktør i KA, Marit Halvorsen Hougsnæs til Vårt Land 30.12. og gjentatt av KAs kommunikasjonsdirektør Trygve W. Jordheim i et debattinnlegg i Midtnorskdebatt (Adresseavisen) 6.1.

Til det vil vi ganske enkelt påpeke at med mindre Vårt Lands journalister skriver og publiserer artikler på 2 minutter, har KA sendt sin skisse til Vårt Land først, før de informerte fagforeningene. E-posten til fagforeningene ble sendt fra avdelingsdirektør Ingrid Tenfjord kl 20.33 femte juledag. Saken i Vårt Land har publiseringstidspunkt kl 20.35 samme kveld.

KA prøver å skape inntrykk av at de er både løsningsorienterte og følger spillereglene, ved å gjøre det til et spørsmål om minutter. Like fullt er realiteten at offentligheten ble gjort kjent med tilbudet samtidig som oss.

Dette er spesielt krevende for oss fordi KA i sitt tilbud kommer med nye økonomiske krav som ikke har vært med i forhandlingene tidligere.

Dette oppleves ikke greit.

Dette innlegget ble først publisert på vl.no 7.1.21.