Foto: TV 2

Spesialprestene – ny serie på TV 2

27. januar starter TV 2 opp en serie om spesialprester.

I første program møter vi fengselsprest Carina Møller, offshoreprest Berit Bjørnerud og lufthavnprest Torbjørn Olsen, og får et innblikk i deres varierte arbeidshverdag. Presteforeningen synes det er flott at mangfoldet i prestetjenesten vises fram på denne måten.

I programomtalen skriver TV 2:

I den nye TV 2-serien «Spesialprestene» blir vi kjent med noen av prestene i Norge som har en annerledes prestetjeneste, med en annerledes menighet enn den tradisjonelle. Fengselsprest, sykehusprest, lufthavnprest, feltprest, politiprest og offshore-prest er noen av spesialprestene vi møter i serien som har premiere søndag 27. januar.

Det finnes flere tusen prester i Norge. Flesteparten av dem jobber ut fra de mange kirkene som finnes rundt om i landet. De fleste av oss kommer i kontakt med kirken og prester noen få ganger i livet. De er gode å ha når sorgen melder seg, eller i de øyeblikkene vi opplever våre lykkeligste stunder. Men noen av prestene har en annerledes hverdag enn de fleste. Spesialprestene har tatt på seg å være prest for helt spesielle grupper av mennesker. På sykehus, i politiet, i norske fengsler, på oljeplattformer, i Forsvaret og på Oslo lufthavn.

– I «Spesialprestene» blir vårt tradisjonelle syn på prestene – med kirken som fysisk arbeidsplass – utfordret. Sannheten er at flere prester jobber direkte tilknyttet geografiske steder og plasser, og i felt hvor de treffer mennesker i svært ulike situasjoner og med ulike behov. Vi møter blant andre flyplasspresten med millioner av reisende i sin «menighet», nordsjøpresten som har arbeidsplass på sju plattformer og fengselspresten som jobber bak murene med innsatte. Serien gir et bredt portrett og nært møte med både spesialprestene og flere av dem de støtter og hjelper på sine svært forskjellige arbeidsplasser, sier TV 2s programredaktør Jarle Nakken.

TV 2-serien «Spesialprestene» har premiere søndag 27. januar kl. 18.00. Videre (antatt) sendeplan: 17. februar, 17. mars, 21. april, 26.mai og 9. juni.

Dette er prestene vi møter i «Spesialprestene»:

  • Carina Møller – fengselsprest i Hustad fengsel mellom Molde og Kristiansund. (Er med i episode 1)
  • Torbjørn Olsen – Norges eneste lufthavnprest, jobber på Oslo lufthavn. (Er med i episode 1)
  • Berit Bjørnerud – sjømannsprest, offshore. (Er med i episode 1)
  • Inge Ålgård – politiprest i Oslo.
  • Andreas Øksnes – feltprest i Forsvaret, gardeleiren på Terningmoen.
  • Katrine Bråtane – prest på Sunnaas sykehus.

Hentet fra TV 2/NTB