Odd Inge Tangen, sjømannsprest for studenter i Nord-Amerika

Odd Inge Tangen, sjømannsprest for studenter i Nord-Amerika

Månedens medlem juli

Presteforeningens medlemsmasse er mangfoldig!

Den spenner over alle slags prestestillinger, landet på langs og verden på tvers. Våre medlemmer er menighetsprester og spesialprester, organisasjonsansatte og saksbehandlere, proster og mellomledere, biskoper og direktører, studenter og pensjonister. De jobber hos over 150 arbeidsgivere, i fem forskjellige tariffområder, studerer på seks teologiske studiesteder og pensjonister finnes over hele landet!

I serien «Månedens medlem» vil vi vise fram noe av dette mangfoldet. Gjennom året får du et raskt møte med 12 av våre medlemmer.

Kjappe fakta om Odd Inge Tangen, månedens medlem i juli

Stilling: Sjømannsprest for studenter i Nord-Amerika
Alder: 33 år
Arbeidssted: USA, Canada og Mexico med base i New York
To fakta om jobben eller arbeidsstedet ditt: Jeg har ett av Sjømannskirkens største «sokn». Det er om lag 3000 norske studenter i USA, Canada og Mexico.

7 spørsmål

Hva jobber du med akkurat nå?
Nå har jeg akkurat startet på ferie og skal ut å gå pilegrimsvandring i Sør-Frankrike på leden mot Santiago de Compostella. Ellers skal jeg delta på ANSAs (Assocication for Norwegian Students Abroad) generalforsamling i Oslo i slutten av juli, og så har jeg tenkt meg en tur på Olavsfestdagene i Trondheim.

Hva inspirerer deg i jobben?
Jeg blir inspirert av alle de spennende folka jeg møter. Det er både stimulerende for tanken og dypt meningsfylt å bruke tid i samtaler og møter med studenter. Særlig fint er det når jeg møter studenter flere ganger og rekker å bli litt bedre kjent enn bare på overflaten.

Nevn en bok eller teolog som har vært viktig for deg:
Det er vanskelig å velge én. Akkurat nå leser jeg Nadia Bolz-Webers «Accidental Saints: Finding God in All the Wrong People.» Jeg synes hun gir en frisk nytolkning av luthersk teologi, som klarer å romme livet bak fasaden og instagrambildene på en troverdig måte, og som oppleves frigjørende i en kultur som forteller at vi er hva vi presterer.

Hva er din favorittsalme?
«No stig vår song, vår takk til Gud». Den har en livsnær og vakker tekst av Edvard Hoem og en nydelig melodi av Håkon Berge.

Hvordan kobler du best av?
Jeg kobler av ved å ta meg en løpetur, lytte til rolig jazz eller synke hen i sofaen og se en god film eller serie.

Dersom du skulle hatt en annen prestejobb eller jobb i kirken – hva skulle det vært?
Jeg har verdens beste jobb, men som en god nr. 2 kunne jeg vært ambulerende sjømannsprest i Sør-Amerika.

Hva er det høyeste punkt i verden du har vært på?
Det tror jeg må være på en av toppene i Breckenridge Ski Resort i Colorado, som ligger på 3962 meters høyde.

Kategorier

Aktuelt