Edel-Marie Haukland, studentrådgiver

Edel-Marie Haukland, studentrådgiver

Ny studentkontakt

Presteforeningen satser på studenter, og har ansatt en egen rådgiver med ansvar for å følge opp studentarbeidet. Hun heter Edel-Marie Haukland, og er en Bodøværing som ønsker seg en mer rettferdig verden og høyere antall fagorganiserte. Hun studerer profesjonsstudiet på MF og er alltid på utkikk etter en ny hobby. Vi har møtt henne på kontoret for et eksklusivt intervju. 

Hvorfor meldte du deg inn i PF? 

PF stod på stand på MF mitt første år på studiet, og det var en selvfølge for meg å melde meg inn i fagforeningen. Sammen er vi sterkere, så for meg var det et valg om å «forsikre» meg selv om det skulle skje noe i løpet av studietiden, men også fordi fagforeningene gjør en viktig jobb med å gjøre arbeidshverdagen bedre for dagens og fremtidens prester.  

Hvorfor ønsker du å jobbe med studentene i PF? 

Studenter er i en spesielt sårbar situasjon. Vi har ikke en arbeidsgiver med rettighetene som følger, vi har ikke alltid oversikt over rettighetene våre i studiet og som nye arbeidstakere. Vi har et kall, men det betyr ikke at vi ikke skal ha gode arbeidsforhold. Skal presteyrket være mulig å stå i for flere, så må vi ha noen som jobber for oss som arbeidstakere. Kort sagt vil jeg at prestestudiet skal være mulig og interessant for flere, for vi trenger flere kollegaer. 

Hva kan studentene bruke deg til? 

Har du spørsmål om hvor du får tak i god kaffe (uansett studiested!), innspill til tiltak og arrangementer som kan hjelpe studenter på ditt studiested eller har lyst til å engasjere deg kan du alltid kontakte meg på edel.marie.haukland@prest.no eller 924 11 005.  

Relaterte artikler

Se alle More-button

Hvorfor bli studentmedlem i PF?

Å være studentmedlem i PF er en måte å starte sitt engasjement for prestetjenesten og presters arbeidsforhold allerede i studietiden. PF er dessuten opptatt av studieforholdene, studiets innhold og opplegg, og ønsker å være med å tale studentenes sak på disse områdene.

More-button

Studentlag på studiestedene

Er det noe du lurer på eller trenger hjelp til som du tror PF kan bidra med? Studentmedlemmer av Presteforeningen danner lokallag på hvert av de teologiske studiestedene. Lokallagene kan velge et styre. Finn ditt styre og dine tillitsvalgte her!

More-button